Chrzań to!

Ostatnio miałam niesamowitą ochotę na chrzan! Niestety żadna z opcji w słoiczkach nie wchodziła w grę w moim przypadku bo wszędzie zawarty jest ten przeklęty cukier. Pozostało mi więc kupić świeży, zetrzeć na tarce (drobne oczko) i puścić wodzę fantazji😉. Pomyślałam, że dodam po prostu mleko kokosowe i troszkę soli. Wyszło…pysznie! Pewnie po dodaniu szczypty erytrolu czy innego zdrowszego słodzidła wyszłoby jeszcze lepsze. Oczywiście, nie będzie smakować jak ten kup sos chrzanowy ale jak się nie ma co się lubi… Poza tym dzięki takim eksperymentom można poznać totalnie nowe smaki! 🤩
A dlaczego warto jeść chrzan? Wspomaga trawienie a więc metabolizm i odchudzanie, działa przeciwwirusowo i bakteriobójczo, „przetyka” zatoki, pomaga na bóle reumatyczne ale i wiele innych!
Jecie chrzan? Do czego dodajecie?

Daj znać, że jesteś!

By | 2019-09-30T23:52:31+01:00 5 maja , 2019|Dowiedz się więcej|