Herbaciana rozgrzewka

Tak zaczynam pokazywać Wam jak jedzeniem można manewrować jeśli chodzi o zdrowie i geny🤩. Będę o tym pisać na blogu. Póki co, taka rozgrzewka . Wiem, mam długi rozbieg ale czasem tak bywa, że los krzyżuje nam plany i niektóre działania musimy przesunąć czy modyfikować…

Anyway, na pierwszy ogień idzie #zielonaherbata
Moja ulubiona to zdecydowanie ta z opuncją 😍. Będąc na Sycylii mieliśmy takie drzewa na terenie hotelu. Przypadek? I don’t think so 😄.

“Zielona herbata blokuje geny odpowiedzialne za wychwyt cukrów przez komórki tłuszczowe, a aktywuje geny transportujące cukry do mięśni. Rezultatem jest mniejsza aktywność komórek tłuszczowych, a większa komórek mięśniowych. Badanie opublikowane na łamach American Journal of Clinical Nutrition dowiodło, iż picie zielonej herbaty codziennie przyczynia się do zmniejszenia obwodu tali o około 2,54 cm w ciągu 12 tygodni. W składzie zielonej herbaty oprócz antyoksydantu EGCG (galusan epigallokatechiny) znajduje się również kofeina wykazująca działanie termogeniczne. ”

Źródło: https://www.kfd.pl/wplyw-jedzenia-na-geny-209462.html/

Daj znać, że jesteś!

By | 2019-09-29T20:07:57+01:00 4 marca , 2019|Dowiedz się więcej|